Vijek trajanja

Vijek trajanja se kod brusnih alata odnosi na razdoblje u kojem se koriste dok zbog istrošenosti ne bude neophodna njihova zamjena. Uobičajeni parametri vijeka trajanja brusnih alata su npr. broj rezova (rezne ploče) napravljenih alatom ili broj obradaka obrađenih jednim alatom (brusni diskovi i brusne trake).
Prilikom proizvodnje brusnog alata na vijek trajanja može utjecati vrsta, količina i kvaliteta brusnog zrna, te struktura i sastav spoja (vrsta, tvrdoća, punila).

Da bi se korisniku pružila dodatna pomoć pri izboru najprikladnijeg alata za njegovu primjenu, rotirajući alati za brušenje i rezanje kompanije Klingspor se uz podjelu na tri klase učinka (Extra, Supra, Special) dodatno klasificiraju u odnosu na njihovu agresivnost i vijek trajanja. Ako korisnik posebnu važnost pridaje dugom vijeku trajanja (tj. dugom vijeku trajanja alata, što je ekvivalentno velikom broju rezova odn. obrađenih obradaka) a time i kraćim vremenima i manjim troškovima opremanja, u asortimanu tvrtke Klingspor može ciljano izabrati odgovarajući alat.

Prikladni proizvodi

Natrag za bazu znanja o brušenju