Napomene o zaštiti podataka

Kliknite ovdje da biste promijenili svoje postavke zaštite podataka.

1. Napomena

Ova izjava o zaštiti podataka vrijedi za internetsku stranicu „www.Klingspor.de“.
Internetskom stranicom upravlja tvrtka Klingspor Management GmbH & Co KG.
Tvrtka Klingspor osobne podatke isključivo prikuplja i upotrebljava u suglasnosti s aktualnim zakonima o zaštiti podataka. Osobni podaci su informacije o Vašem identitetu, npr. ime i prezime, adresa, adresa e-pošte, telefonski broj. Ovi podaci pohranjuju se samo ako nam ih aktivno prenesete.

2.    Uporaba podataka

2.1    Općenito
Klingspor upotrebljava Vaše osobne podatke samo za
(1)    odgovore na Vaša pitanja
(2)    slanje informacijskog materijala
(3)    informiranje tvrtki grupacije Klingspor i njihovih prodajnih partnera o prijavi i svrhama istraživanja tržišta i javnog mišljenja i
(4)    provođenje usluga, koje ste zatražili.

Klingspor ne pohranjuje podatke dulje nego je to potrebno.

2.2    Prikupljanje i pohrana podataka

Kod korištenja internetske stranice automatski se pohranjuju podaci, kod kojih se ne može isključiti neizravno povezivanje s Vama. Ti podaci također se generiraju kod pristupanja mnogim drugim internetskim stranicama drugih ponuditelja. U to, primjerice, spadaju informacije o korištenom internetskom pregledniku, posjećenim stranicama i vremenu zadržavanja na stranici.

Ako se mogla neizravno utvrditi povezanost s osobom, Klingspor će odmah izbrisati te informacije. Inače će podaci biti korišteni anonimno da bi internetska stranica bila još praktičnija za korisnika, odnosno da bi se zajamčila njezina sigurnost i stabilnost. Kod posjete internetskoj stranici Klingspor neće trebati nikakve druge podatke o Vama ako ne želite koristiti posebne usluge tvrtke Klingspor.

Želite li koristiti određene personalizirane usluge, Klingspor će Vas pitati za ime, korisničko ime, a po potrebi i dodatne osobne informacije. Sami odlučujete hoćete li navesti te podatke. Bez tih podataka Klingspor Vam u tim slučajevima ne može omogućiti željenu uslugu.

U okviru informacijske ponude tvrtke Klingspor mogu se koristiti aplikacije JavaScript, Cookies ili JAVA. Uporabu ovih funkcija korisnik može isključiti postavkama programa preglednika.
Po potrebi će Klingspor nadopuniti Vaše podatke podacima iz drugih izvora. Ti dodatni podaci pomažu Klingsporu u tome da analizira i poboljša internetsku ponudu i usluge. Istovremeno se mogu ustanoviti sklonosti korisnika kako bi se internetska stranica i usluge tvrtke Klingspor mogle prilagoditi Vašim posebnim potrebama.

Prosljeđivanje anonimiziranih podataka (podataka, koji se više ne mogu povezati s Vama) partnerima i sponzorima moguće se u svakom trenutku bez prethodne obavijesti.

U skladu s propisima možete u svakom trenutku pisanim putem provjeriti jesu li i koji Vaši osobni podaci pohranjeni kod nas. Zatim ćemo Vam poslati odgovarajuću poruku.

3.    Mjesto obrade podataka

Mrežne poslužitelje i internetski sadržaj tvrtke Klingspor vode i održavaju Klingspor Management GmbH & Co KG u Njemačkoj.

4.    Google Analytics

Ova internetska stranica koristi se analitičkim alatom Google Analytics tvrtke Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi se tzv. „kolačićima“, tekstnim datotekama koje se pohranjuju na vaše računalo, radi omogućavanja analize vašeg načina korištenja internetskom stranicom.

Informacije koje kolačići prikupe o vašem korištenju ove internetske stranice u pravilu se prenose na Googleov poslužitelj u SAD-u i na njemu pohranjuju. Na ovoj internetskoj stranici aktivirano je anonimiziranje IP-adrese te stoga Google prethodno skraćuje vašu IP-adresu unutar zemalja članica Europske unije ili u drugim zemljama potpisnicama Sporazuma o europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna IP-adresa prenijet će se na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo skratiti.

Po nalogu tvrtke Klingspor, Google će upotrijebiti ove informacije za procjenu vašeg korištenja internetske stranice kako bi sastavio izvješća o aktivnostima na internetskoj stranici i tvrtki Klingspor pružio usluge povezane s korištenjem internetske stranice i interneta. IP-adresa koju vaš preglednik dostavi u sklopu usluge Google Analytics neće se objedinjavati s drugim Googleovim podacima. Spremanje kolačića možete spriječiti odgovarajućom postavkom preglednika. Upozoravamo vas na to da u tom slučaju Google neće moći potpuno upotrijebiti sve funkcije ove internetske stranice.

Ova internetska stranica također koristi Google Analytics izvješća za pružanje usluge prema demografskim karakteristikama i interesima, koja u kolačiću pohranjuju demografske karakteristike kao što su starost i spol. Ovi podaci ne mogu se povezati s određenom osobom i mogu se u svakom trenutku deaktivirati preko postavki prikaza.

Osim toga, možete spriječiti Googleovo prikupljanje podataka koje generira kolačić i koji se odnose na vaše korištenje internetske stranice (uključujući vašu IP-adresu), kao i Googleovu obradu tih podataka, preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik koji je dostupan na sljedećoj poveznici. Aktualna poveznica je http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.