Elastični brus

Brusna sredstva R-Flex

... koriste se za fino brušenje površina najrazličitijih materijala. Dugi vijek trajanja i stabilnost oblika do potpune istrošenosti omogućeni su unatoč njihovoj elastičnoj strukturi.

Brusni klinovi i klinovi za poliranje

... dostupni su u brojnim dimenzijama i veličinama zrna. Koriste se u proizvodnji aparata i posuda, zrakoplovnoj industriji i industriji motora, te industriji namirnica i kemijskoj industriji.

Tijela za marmoriranje

... postižu posebne površinske učinke uz ravnomjernu sliku brušenja. R-Flex tijela za marmoriranje uspješno se primjenjuju za obradu nehrđajućeg čelika i aluminija u proizvodnji posuda i postrojenja za velike kuhinje.

Schleiffix ručni blok

... čisti, polira i matira najrazličitije materijale poput metala, drveta, boje, plastike, gume i papira. Osim komercijalne primjene, pogodan je i za radove u domaćinstvu i za njegu automobila, npr. za čišćenje radnih površina glačala, bridova skija, itd. Učinak Schleiffixa dodatno se pojačava dodavanjem vode, sapuna, petroleja ili paste. Proizvodi četiriju različitih veličina zrna omogućavaju optimalnu obradu i najrazličitijih površina.

R-Flex točkići

... su ovisno od primjene dostupni sa silicij-karbidnim zrnima ili zrnima korunda različitih tvrdoća spoja i dimenzija. Standardna područja primjene su npr. skidanje strugotina s plastičnih dijelova, fino brušenje kirurških instrumenata, skidanje i oštrenje noževa, itd. R-Flex točkići se zbog elastičnog spoja mogu lako profilirati i prilikom brušenja se prilagođavaju konturama obratka.

Vrste spoja Maksimalna radna brzina
Z žilavo, otporno na habanje do 32 m/s
E ne prlja se, haba se (posebno pogodno za aluminij) do 16 m/s
W mekano, elastično (posebno pogodno za nehrđajući čelik) do 5 m/s